Hundträning i Stockholm med fokus på samarbete

En hund behöver arbeta både mentalt och fysiskt tillsammans med sin ägare. Delta i en hundkurs i Stockholm för att få de rätta verktygen som kommer att göra er hundträning till en positiv och givande upplevelse.

Det är välkänt att hunden är människans bästa vän. Men vi kan också se det på ett annat sätt – människan är hundens bästa vän. Genom 15 000 års domesticering har hunden utvecklat en otrolig förmåga att samarbeta med oss människor. Detta är något helt unikt. Det är också viktigt att ge hunden möjlighet att använda detta samarbete i sin vardag. För att må riktigt bra behöver hunden aktivera både sin hjärna och sin kropp tillsammans med sin ägare. Som hundägare har du ansvaret att träna din hund med rättvisa, positiva och vetenskapligt grundade metoder. Med lite träning kan samarbetet mellan dig och din hund bli något alldeles extra.

Klickern – en viktig del av hundträningen

En central del av hundträningen är användningen av en klicker. Genom att använda en klicker kan du fokusera på rätt timing, vilket är avgörande för att förstärka önskade beteenden hos din hund. När rätt beteende utförs kan du använda klickljudet som en markör för att lova belöning. Även om det går att använda ord som ”duktig” eller ”bravo” i din vanliga kommunikation, är klickern faktiskt mer effektiv. Genom att konsekvent använda klickern undviker du att försvaga belöningsmarkören. Det är enklare att upprätthålla klickerns styrka och betydelse över tid. Lycka till med din hundträning!

Läs mer här: https://stockholmshundsportcentrum.se/.

Publicerat den
Kategoriserat som Hundar

Hundkurs i Stockholm – för ett harmoniskt samarbete

Det finns inga gränser för vad du kan lära din hund. För att hitta ett harmoniskt samarbete med din hund och skapa en positiv upplevelse av träning rekommenderas en hundkurs i Stockholm.

Ingenting är omöjligt för dig och din hund. Med effektiv och belöningsbaserad träning och positiva metoder kan du få din fyrbenta kompis att göra i princip vad som helst. Städa hallen. Hämta en öl i kylen. Ringa på en klocka när det är dags att gå ut och kissa. Men det kräver som sagt en del träning. Och ibland behöver du lite hjälp på traven. Som hundägare är du säkert van vid att det finns många personer i din omgivning som har åsikter om både det ena och det andra om hur du ska träna hunden. Det bästa är dock inte lyssna på dessa amatörer med åsikter snarare än fakta. Det bästa är istället att gå en hundkurs.

En hundkurs för både dig och hunden

Bor du i huvudstaden bör du med andra ord anmäla dig till en hundkurs i Stockholm. Ibland finns det en missuppfattning om att hundkurser bara är till för så kallade “problemhundar”. Det är helt fel. Alla hundar mår bra av att aktiveras och lära sig nya saker. Och för att hunden ska kunna lära sig behöver du först lära dig hur du ska lära hunden. Med andra ord är hundkursen verkligen både för dig som hundförälder och för din hund. För ett harmoniskt samarbete och liv tillsammans. På denna hemsida kan du läsa mer om kundkurs: hundkursstockholm.nu

Publicerat den
Kategoriserat som Hundar

Vem ärver husdjuren?

Det är otroligt sorgligt när ett husdjur blir kvar efter att en person som bott själv avlidit. För att undvika att husdjuret avlivas gör man bäst i att testamentera djuret till någon som man litar på och som man vet bryr sig om ens husdjur. Precis som alla andra tillgångar omfattas husdjuren av arvsrätten. Dock ser de flesta människor på djuren som något annat än en vas då dessa behöver omvårdnad och kärlek. 

Del av dikten “Katt i tom våning” av Wisława Szymborska

Dö – så gör man inte mot en katt.

För vad ska katten ta sig till

i den tomma våningen.

Klättra på väggarna.

Gnida sig mot möblerna.

Inget verkar ändrat,

men inget är sig likt.

Inget verkar flyttat,

men ändå står det glesare.

Och på kvällen lyser ingen lampa.

Det hörs steg i trappan,

men inte just de.

Handen som lägger fisken på fatet

är inte heller samma.

Det är något som inte börjar

när det skulle börja.

Någon som inte händer

som det ska.

Någon bara var här,

sen var han plötsligt borta

och är nu envist borta… (dikten är förkortad)

Arvsrätt – en övergripande förklaring 

Med ordet arvsrätt menas alla de lagar och regler som gäller i Sverige när en person avlider. Arvsrätten kan delvis påverkas av testamente från den som dött.

När en person dör så ärver i första hand den dödes maka, make eller registrerade partner. Om en sådan inte finns eller har avlidit innan så ärver den avlidnes släktingar. Släktingarna delas in i olika klasser och ärver i tur efter varandra. Det betyder att så länge som det finns någon i första klassen kan inte släktingar i andra klassen ärva. När endast släktingar ärver den avlidnes kvarlåtenskap säger man att arvsrätten är oinskränkt. Här nedan är en förklaring av klasserna:

  • Första klassen är barnbarn och barn, så kallade bröstarvingar. 
  • Andra klassen är syskon, syskonbarn och föräldrar.
  • Tredje klassen är mor- och farföräldrar samt deras barn, dvs farbröder,  morbröder, fastrar och mostrar, 

Kusiner ärver inte efter en lagändring som gjordes 1928. 

Arvsrätten är värd att hålla koll på

En sambo räknas av de flesta som familj men om man inte har registrerat partnerskap eller är gifta så behöver man skriva testamente för att den dödes kvarlåtenskap gå till sambon. Även om man skrivit ett testamente så har släkten fortfarande viss rätt till sina arv vid bodelningen. Det finns dock skydd här för sambos i sambolagen. Om du vill att din sambo ska ärva dig kan det vara bra att tala med en jurist som är insatt. Ett steg i ledet är att ta fram ett samboavtal

Mer info: arvsrätt.nu

En spännande och lärorik tid på valpkurs i Uppsala

Har du äntligen fått hem din nya lilla familjemedlem. Så otroligt söt och liten, med sylvassa tänder. Allt ska den lära sig, hur den ska bli en bra och stabil hund med hjälp av valpkurs i Uppsala.

Tänk att vi människor har sådan tur att få äran att ha en hund som vår bästa vän. Tänk vilken tur vi har att de anpassar sig så bra efter oss. Att vi får leva med dem, sida vid sida i förhoppningsvis 10 till 15 år. För det är ofta runt den åldern en hund blir, så innan man skaffar valp måste man veta att man kan ta hand om den. Valpar är små och söta, men de kan ställa till med oreda. Titta bort en sekund så kissar valpen på mattan, eller tuggar på sladden. Innan du får hem valpen är det värt att göra en ordentlig valpsäkring i huset. Både för husets skull, och såklart även för valpen så den inte skadar sig.

Valpkurs ett steg i rätt riktning

Valptiden för din hund ska vara bra och rolig. Den ska lära sig saker, men bara de nödvändigaste sakerna. Man har lång tid på sig att få en glad och snäll hund. Med hjälp av valpkurs i Uppsala kan man lägga grunden för hunden. Man lär sig och den de nödvändigaste sakerna. Den får även umgås och vara social med andra hundar och människor. Alla bör gå på valpkurs med sin valp. Oavsett hur många valpar man haft förut.

Publicerat den
Kategoriserat som Hundar

Perfekt för stallet

Att ha gård med djur som kommer därtill innebär ett stort ansvar. Man får inte bara ha gård var som helst utan måste uppfylla en del krav. Stallet måste vara bra och stort, gödslet ska hanteras.

En baksida för många med djur är just den dagliga städningen som behöver göras. För en del är det faktiskt mysigt, just när man är klar och ser hur fint och rent det är. Att ha en glad och nöjd häst är det bästa man kan ha. Det var faktiskt en dröm att kunna ha den endast 50 meter från dörren.

Innan man kom till det var det en del saker som behövde fixas. Alla fönsterna skulle täckas med galler, detta så hästen inte kan skada sig på glaset. Stallet var tvunget att vara högt nog för den storlek på häst man har. Dessutom var boxarna tvungna att ha en viss storlek, även det beroende på hur stor häst man har.

Mer måsten

Det är olika för alla kommuner, men för en del, om man endast har två hästar, kan det räcka med att lägga gödslet på marken. Har man mer än det behöver man en lösning. Att gjuta in en gödselplatta kanske inte är så kul om man hyr gården. Istället kan man köpa en container. Denna kan man fylla med gödsel och sedan låta en traktor eller lastbil komma och hämta och tömma. Beroende på vad du har för material kanske någon annan bonde vill ha gödslet till sina åkrar. Läs mer om containers på denna webbsida: köpacontainer.nu