Om oss

Funderar du på att skaffa hund?

Hunden är vår bästa vän, men det är ofta en ensidig relation där ägaren dikterar villkoren. Många skaffar hund utan att tänka på vilken uppoffring som kommer att krävas. Hunden har behov och dessa måste också tillfredsställas – något som kräver att man som ägare också kommer att behöva offra en del av det man tidigare kanske tagit för givet.

Att skaffa en hund är inget man gör för stunden: det är ett livslångt åtagande. Vi vill visa dig som läsare hur du ska tänka, vad du ska – och inte ska – göra, hur du kan agera i vissa situationer och vilka hjälpmedel som finns för att du ska bli en bättre hundägare. Vi ska även titta närmare på olika raser och därigenom också visa vilken typ av hund som kan passa bäst i ditt liv, i din familj och i din vardag.

Hundar är egna individer. Oavsett vilken ras du väljer så kommer du att få en unik hund – en hund som du själv ansvarar för och som du dels måste uppfostra och dels också ta hand om. Hur kan du få en mer välmående hund både fysisk och psykiskt? Vilken kost ska du välja, hur ofta ska hunden motionera och vad händer om din hund plötsligt visar tecken på sjukdomar? Här kommer vi att titta närmare på alla dessa saker också.

Vi ska även sätta ned foten i vissa frågor. Vissa passar inte som hundägare – och vissa hundar ska man, som en följd av sönderavel, kanske undvika. Vi kommer att gå igenom lite kring en het fråga idag. Detta i form av att många väljer att skaffa hund nu då vi har en pandemi över oss och då vi arbetar i hemmet.

Nu passar det kanske med en hund – eller ett annat sällskapsdjur – men vad händer senare när världen återgår till det normala. Vem tar hand om hunden när du är på jobbet och hur ska ni hantera en sådan situation? Vi kommer att ge tips, råd och tankar om detta. Klart står att många kommer att möta problem så fort vaccinationen tar fart och arbetsplatser i Sverige öppnar igen.