Hundträning i Stockholm med fokus på samarbete

En hund behöver arbeta både mentalt och fysiskt tillsammans med sin ägare. Delta i en hundkurs i Stockholm för att få de rätta verktygen som kommer att göra er hundträning till en positiv och givande upplevelse.

Det är välkänt att hunden är människans bästa vän. Men vi kan också se det på ett annat sätt – människan är hundens bästa vän. Genom 15 000 års domesticering har hunden utvecklat en otrolig förmåga att samarbeta med oss människor. Detta är något helt unikt. Det är också viktigt att ge hunden möjlighet att använda detta samarbete i sin vardag. För att må riktigt bra behöver hunden aktivera både sin hjärna och sin kropp tillsammans med sin ägare. Som hundägare har du ansvaret att träna din hund med rättvisa, positiva och vetenskapligt grundade metoder. Med lite träning kan samarbetet mellan dig och din hund bli något alldeles extra.

Klickern – en viktig del av hundträningen

En central del av hundträningen är användningen av en klicker. Genom att använda en klicker kan du fokusera på rätt timing, vilket är avgörande för att förstärka önskade beteenden hos din hund. När rätt beteende utförs kan du använda klickljudet som en markör för att lova belöning. Även om det går att använda ord som ”duktig” eller ”bravo” i din vanliga kommunikation, är klickern faktiskt mer effektiv. Genom att konsekvent använda klickern undviker du att försvaga belöningsmarkören. Det är enklare att upprätthålla klickerns styrka och betydelse över tid. Lycka till med din hundträning!

Läs mer här: https://stockholmshundsportcentrum.se/.

Publicerat den
Kategoriserat som Hundar